Topp 5 smarte tips om vedlikehold av bil!

0 Comments 12:33 pm

Alle bileiere vet at det koster penger å passe på bilen sin. Drivstoff, forsikringer, bompenger og lignende er selvfølgelig kostbart, men service, vedlikehold og verditap kan også gjøre betydelige innhogg i husholdningsbudsjettet. Da er det viktig å spare der det er mulig, hvordan unngår du å bruke en formue på vedlikeholdet?

1. Forebyggende vedlikehold er alltid billigst

Til å begynne med er det greit å minne om at det alltid er billigst å fikse noe før det blir et stort problem. Det gjelder på de aller fleste områder, herunder også biler. Det er helt enkelt rimeligere å se på en liten ulyd eller feil før den blir til en kostbar reparasjon. La oss nevne noen klassiske eksempler:

  • Utskiftning av bremseklosser og skiver er et godt eksempel. Hvis du passer på å skifte bremseklosser i tide, og forebygger rust når det gjelder elbiler, vil du kunne unngå betydelig mer kostbar utskiftning av bremseskiver. En begrenset forebyggende service i dag kan spare deg for store summer i fremtiden.
  • Følg også med på eventuelle advarselslamper, de lyser sannsynligvis ikke for moros skuld. Det kan være behagelig å lukke øynene for dårlige nyheter, men på sikt kan det bli kostbart.

2. Renhold og daglig vask

Det er greit å holde bilen ryddig og ren både innvendig og utvendig, da er det også enklere å oppdage eventuelle feil. Samtidig vil du også sørge for at overflater ikke skades av skitt og møkk over tid. For eksempel bør fugleskitt fjernes fra lakken så raskt som mulig.

Vi skal kanskje ikke gi oss inn i diskusjonen om maskinvask eller vask for hånd, det kan være et ømfintlig tema. Hvis du har tid, er vask for hånd selvfølgelig å foretrekke. Samtidig skjønner vi at det ikke alltid er like enkelt å få tid til det i en hektisk hverdag, maskinvask er mye bedre enn ingenting.

3. Sett deg inn i bilens serviceintervall

Mange moderne elbiler har faktisk ikke noe fast program for service, og serviceintervall eksisterer egentlig ikke.

Likevel har de aller fleste biler på veien fortsatt noen form for serviceprogram. Du bør sette deg inn i hvordan det er lagt opp for akkurat din bil, slik at du verken overser servicer eller bruker for mye penger på unødvendig service.

Du trenger selvfølgelig ikke prøve å bli en ekspert på bilservice og serviceintervaller, men en grunnleggende forståelse vil også gjøre det mulig for deg å forstå mer av verkstedregningen.

4. Gammel bil – nødvendig vedlikehold

Har du en skikkelig gammel bil, det vil si en skikkelig bruksbil? Da kan det være på sin plass å redusere penge- og tidsbruken på mer kosmetisk vedlikehold. Dessuten kan du kanskje skru litt mer på enklere ting, for eksempel skifte av pollenfilter eller enkle pæreskift.

5. Følg med på hva som dekkes av garanti og forsikring

Avslutningsvis: norske forbrukere nyter godt av relativt generøse ordninger for garanti og reklamasjon, sørg for at du har en forståelse av hvilke typer vedlikehold og utbedring som faktisk dekkes av disse. Det samme gjelder forsikring, ikke minst når det gjelder glasskader.

Related Post