Lager Ford driftssikre biler? (Ja, det gjør de!)

0 Comments 12:05 pm

Greit, vi er ikke helt upartiske her. Ford er en av favorittene våre, flere klassiske modeller har vært innom garasjene våre. Nå er det kanskje ikke mulig å sammenligne en klassisk Mustang med verken Ford Galaxy eller den moderne elbilen Mustang Mach-E, men vi føler vel egentlig at Ford i noen sammenhenger har fått et ufortjent dårlig rykte.

Til dels store forskjeller mellom modeller

Ford er en av de virkelig ikoniske bilprodusentene som eksisterer den dag i dag, og det er klart at noen modeller ikke har vært like vellykkede som de andre. Det er egentlig helt umulig å unngå når du produserer et bredt utvalg modeller innenfor mange forskjellige kategorier.

Hvis vi skal trekke frem noen mindre vellykkede eksempler sånn med en gang, er Ford Galaxy, Ford S-Max og Ford Ka greie eksempler. Disse modellene kan definitivt ikke skilte med plettfrie resultater når det gjelder driftssikkerhet

På den andre siden finner du for eksempel Mustang, Transit og hele F-serien, alle gode eksempler på at Ford kan levere skikkelig driftssikre biler. Det er ikke en tilfeldighet at Ford F-150 er den ledende modellen inn tradisjonelle «pickup trucks» i USA, denne versjonen er også utgangspunktet for Fords neste trinn i utvikling av elektriske kjøretøy. 

Urettferdige forutsetninger i Norge?

Diskusjonen om driftssikkerhet dreier seg i Norge selvfølgelig også om for eksempel rust og andre utfordringer som er direkte eller indirekte forårsaket av vær og vind. Da er det greit å huske på at flere av Fords ikoniske modeller er designet for et liv i solfylte California, der du bare trenger å tenke på å flytte hjulene mellom forskjellige steder på bilen for at de skal utsettes for jevn slitasje…

Derfor er det kanskje ikke helt rettferdig å sammenligne Fords modeller med biler fra produsenter med fokus på land med omtrent samme vær som i Norge. Husk på at det amerikanske politiet benytter en mengde Ford-modeller, for eksempel den ekstremt kraftfulle Ford Police Interceptor.

Perfekt for oss som vil skru litt

Hvis du kjøper en veteranbil av merke Ford, husk på at alle biler som er eldre enn 30 år regnes som en veteranbil i Norge, forventer du selvfølgelig ikke at den skal gå som en klokke. Mye av sjarmen ved å eie en klassisk Ford Mustang er faktisk å få skru litt på både motor og andre deler. Derfor er vel egentlig driftssikkerhet et relativt begrep, det hadde vært kjedelig med en bil helt uten noen små utfordringer fra tid til annen?

Related Post