De beste rimelige racingbilene!

0 Comments 12:53 pm

Har du vurdert å prøve deg innen motorsport på amatørnivå, eller kanskje bare å ha en bil du kan ta med til banen på «race day»? Da trenger du selvfølgelig en bil, og i de aller fleste situasjoner er det greit å velge en egen bil til racing og moro. Teslaen du kjører til jobb har kanskje mer enn nok hestekrefter og fantastisk akselerasjon, men forsikringsselskapet vil sannsynligvis ikke være veldig fornøyd hvis du bruker den til motorsport.

En ikonisk Porsche – 944, 911 eller noen annen?

Porsche er et av verdens mest kjente bilmerker, og forbindes med både luksus og høy ytelse. Samtidig kan du få en godt brukt Porsche til en relativt rimelig penge, i hvert fall hvis du er klar for å jobbe litt med bilen. Du vil få oppmerksomhet på banen uansett modell, men Porsche 944 kan være en litt rimeligere inngangsbillett. Den ikoniske 911 finnes i mange forskjellige varianter, så her er det mulig å spare litt penger på å velge rett.

Subaru Impreza – eller en av de andre fra Toyota eller Subaru

Japanske biler er driftssikre og solide, dessuten har modeller som Subaru Impreza 2.5RS et svært godt rykte fra rally. En litt mindre japansk bil er derfor er godt valg hvis du skal kjøre rally eller bare ha det morsomt på banen, samtidig som du ikke vil bruke en formue. Disse modellene kan også være en glimrende inngangsport til å skru litt selv.

En Volvo – et utradisjonelt valg?

Volvo er et ikke helt ukjent merke på racingbanen, ikke minst med tanke på STCC (Swedish Tour Car Championship). Den klassiske Volvo 740 kan være et helt fint utgangspunkt for racing, med en habil motor og bakhjulsdrift. Volvo er selvfølgelig kjent for driftssikkerhet og trygge biler, det er vanskelig å ta feil med en Volvo. Dessuten er det mange som benytter biler fra denne produsenten når det er snakk om såkalt «folkrace», da må du definitivt ikke være redd for finishen på bilen din!

Ford – joda, det er mulig

I tillegg må vi nesten nevne Ford. Den episke Ford Mustang kan virkelig sparke fra seg på banen, selv om den moderne varianten med elmotor kanskje har enda litt bedre akselerasjon. En klassiske Mustang er for så vidt noe som skal passes godt på, så vi anbefaler at du tar det rolig på racingbanen hvis du tar den med deg for å teste ut ytelsen litt. Det finnes selvfølgelig også en god del aldre Ford-modeller å velge mellom hvis du er på jakt etter en rask bil til racing.

Byggesett og spennende importmuligheter

Det er helt sikkert mange som forbinder racing på hobbynivå med såkalte kit cars, der du kan bygge din egen racingbil med en ferdig pakke deler. Selv om det kan være både spennende og lærerikt, er det ikke noe vi anbefaler til nybegynnere. Mange kit car-prosjekter har blitt avsluttet lenge før bilen ble ferdig, det er helt enkelt tryggere å kjøpe en bruktbil som allerede ruller. Dessuten kan det være fristende å importere en brukt racingbil fra for eksempel USA, men da må du selvfølgelig ha stålkontroll på toll, MVA og registreringsavgifter – ellers kan det bli en ekstremt dyr fornøyelse.

Med det: ta det rolig på racingbanen! Husk på at både bil og fører skal komme tilbake til start uten for mye skader.

Related Post